31 Mart 2012 Cumartesi

Mart ayı favorilerim


Fondötenlerim; guerlain lingerie de pau, dior airflash ve guerlain parure compact.

Kapatıcılarım; inglot under eye ve mac studio finish.




Pudralarım; nars, dior sculpt ve guerlain terra inca.


Allıklarım; guerlain 07 ve ysl 18.


Farım; dior 559 parisian lights palet.


Rujlarım; nars barbarella ve guerlain.

Rimelim; lancome hypnose.

Far bazım; urban decay primer potion.

Eyeliner; guerlain.

Kirpik kıvırıcı; nars.

Fırçalarımın hepsi inglot ve nars.Hepsini kullanıyorum, bu yüzden resimlerini çekmedim=)



Parfümlerim; britney spears fantasy ve lancome tresor in love.

                      Cilt bakımında, bioderma white objective serisini set olarak kullanıyorum.

Guerlain allık ve nars barbarella rujun uyumunu farkettim ve sık sık kullandım:))Guerlain terra inca pudramı aydınlatıcı ve bazende allık olarak kullandım.Farlarla pek aram yok biliyorsunuz ama bu ay sık sık elim bu palete gitti=)Renkler oldukça doğal ve günlük.Beyaz ve griyi pek kullanmasamda, diğer üç renk favorim.

Bu ayıda böyle tamamladım=)


25 Mart 2012 Pazar

Alessandro lipgloss


05 no

Vanilyaclub'a üyeyken gelen kutumdan çıkmıstı bu gloss.Üç kutu sonunda iptal etmistim üyeliğimi=)Hala pek bi yol katettiklerini göremediğim için üye olmadım.

Pek gloss insanı değilim ama bunu sevdim nedense=)

Tasarımı, aynalı ve ısıklı.Aynasını çekmemisim ama ambalajın bir kenarında boydan boya minik bir ayna var=)Isıkta, tepesindeki butona basınca yanıyor.

Rengi, oldukça doğal gördüğünüz gibi.İçinde minik ısıltılar var.

Yapısı yapıskan maalesef, tadı kokusu hafif naneli gibi.
Pek sevdiğim bisey değil bu=)Dolgunlastırıcı özellikteki glosslar gibi yani.
En iyi yanları; kalıcılığı, ambalajı ve rengin dudakla bütünlesmesi.
Yapıskanlığı ve kokusu olmasa belki baska renklerindende edinebilirdim ancak maalesef bu konuda geçer not alamadı benden.

24 Mart 2012 Cumartesi

Bioderma günes kremleri


Photoderm max
Photoderm spot

Baharın yaklasmasıyla yine herkes günes koruyucu arama telasına düsmüstür diye düsündüm=)Nitekim, istatistiklerimde la roche posay günes koruyucu yazıma tıklamalar arttı:)

Ben simdiye kadar bioderma dısında vichy,avon,sebamed,la roche posay ve clinique marka günes kremlerini denedim.Denediklerim içinde her yönden en iyisi bence bioderma!Sonra, clinique.

Biodermaları o kadar beğendim ki, bitince hiç macera arama git aynılarından al diyorum kendime ama bakalım durabilecek miyim yeni ürün denemeden:))

Koruyuculukları bence iyi.Bu iyi kısmına aslında ben birkaç tane var olan günes lekelerimin açık rengini koruyor mu yoksa koyulasıyor mu diye takip ederek karar veriyorum:))Çünkü, çok açık tenli olmamama rağmen hemen etkileniyorum günesten maalesef:(

Koruyuculukları iyi demek için ayrıca spf 50(uvb)+uva korumasının olması en önemli faktör.

Kıvamları farklı biraz.İkiside makyaj altı için süper.Hemen emiliyor, beyaz tabaka bırakmıyor.

Photoderm max losyonun yapısı daha likit kıvamda daha akıskan, photoderm spot ise daha kremsi ve kıvamlı bi yapıda.Zaten üzerlerindeki yazıya görede biri ultra fluide, diğeri creme=)

Max, daha parlak bi bitis sunuyor, spot daha mat.Spot kremi yağlı ciltler bence daha çok sever.Max, ise hassas-kuru ciltleri daha çok memnun eder.Benim cildim normal olduğundan her ikisininde yapısını aynı derecede seviyorum:)

Spot, lekelerede zamanla iyi geldiğini iddia ediyor.Uzun süredir kullanmadığımdan, kullansamda bunun için farklı ürünlerde kullandığımdan etkisini anlayamayabilirim.

Aralarındaki bir diğer farkta, miktarları.Max, 40 ml.Spot, 30 ml.Fiyatları hemen hemen aynıydı sanırım.

Günes koruyucu için biodermayı bence gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz.Cilt tipinize göre, ikisinden birini veya baska bir çesidini edinebilirsiniz..

Birde, günes koruyucu kullanmanın yaza özgü olmadığını yaz kıs devamlı aksatmadan kullanmamız gerektiğini biliyoruz artık sanırım dimi.:)

22 Mart 2012 Perşembe

Avon göz kalemleri

EMERALD GLOW-SUGAR PLUM-BLACK ICE-SMOKEY DIAMOND-FLASHY COPPER

Avon'dan iki sey alma hakkın olacak sadece deseler, göz kalemlerini ve rujlarını seçerdim sanırım:)Gerçekten çok basarılılar..

Göz kalemlerinden supershock serisini ayrı bi seviyorum ama bu açılıp kapanabilen kalemlerinide çok seviyorum.Özelliklede bazı renklerini..

Neden bazı renkleri?

Renk ayrımı yaptığımdan değil, pigmentasyon açısından bazı renkler daha basarılı..Smokey diamond bu konuda bir numara!İkinci sırayı black ice alır sanırım:)En son sırayı ise altın rengi alıyor maalesef.Kötü değil hiçbiri, sadece birbirlerinden farklılar.

Gördüğünüz gibi gün ısıgında dahi simleri belli.

Isıltılılar, gösterisliler..

Yumusaklar, kalıcılar..

Black ice, kömür karası siyahı değil orta karar bi siyah.Simleride nispeten küçük.

Smokey diamond, füme lacivert karısımı bi renk.Simleri en belirgin olan.
Ve gözde çoook güzel duran=)

Altın rengi tam benim rengim aslında ama tam rengi elde etmek için birkaç kez geçmek gerekiyor üstünden.Oda ince çizgi çekenler için zorluk olusturuyor tabi=)Simi en az olan denebilir, daha çok sedefli gibi.

Mor renklisi, açık mor pembe.Çok benlik değil aslında yinede arada kullanıyorum

Yesil olanda daha koyu olsa daha çok severdim kesin=)

20 Mart 2012 Salı

Bitirdiklerim#7


Valla baslıgı yazarken ben bile sasırdım:))Ben öncedende ürün bitiriyordumda farkedemiyomuydum biriktirmediğim için acaba?:))Bu defa çok daha mutluyum!Farketmissinizdir, allık bitirdim resmen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Neler bitirmisim bakalım..

Rival de loop maske; nemlendirici bi maske.Gerçekten çok basarılı ama rossman, gratis yok burda=)Hangisinde satılıyor bu özge?:))

La roche posay toleraine makyaj temizleme sütü..Hem göz hem yüz için kullanılabiliyor.Ayrı post yapabilirim:)Bitenler yazılarımda hep böyle diyip sonra unutuyorum gerçi=)Oldukça beğendiğimi söyleyebilirim simdilik, büyük boyunu alırım belki sonra.

Lancome tresor in love dus jeli..Normal bildiğiniz dus jeli=)Fiyatını bilmesemde çokta uygun olmayacağını düsünüyorum, gereksiz.

Vee inglot allık:))))20 numara.Pembe renkliydi=)Allığı kazımadım aslında ama ortası açıldıkça kenardakilerde yerinden oynadı ve kırıldı döküldü.Renginide yapısınıda çok seviyordum aslında ama fena halde sıkılmıstım:)İnglot allık almayı düsünmüyorum ben uzun bi süre.Yalnız, almak isteyenlere kesinlikle tavsiye ederim..Yazısı blogda mevcut.

Guerlain super aqua göz serumu..Bundan tsterlar sayesinde 10 ml. kullanmıs oldum sanırım=)Bununda yazısını yazabilirim, fiyatına göre mucize yaratmasada beğendim:)

Dior nude fondöten..Çok severek kullanıp bitirmistim büyük boyunu zaten=)Testerdan sürdüğümde güzel fondötendi alsam mı yine diyorum:))Kesin bi ara yine alırım ama aklımdaki diğer fondötenlerde simdilik sıra=)

İnglot allığıda bitirdiğime göre, bu posttaki project panı basarıyla bitirmis oluyorum:))
Darısı ikincinin basına=)

18 Mart 2012 Pazar

İnglot 1SS fırça


Fırça yazılarımıza devam=)

Bu fırça, inglot'un pudra fırçası..

Pudra dısında, allıklardada kullanıyorum ben.

Kılları uzunca ve fırça biraz yassı gördüğünüz gibi. Ayrıca kıllarıda yoğun değil ve çok yumusak=)

Tüm bunlar bazen avantaja bazen dezavantaja dönüsebiliyor.

Dezavantajı; eğer tozutmaya müsait bir pudranız varsa bu fırça size iyi gelmez.Mesela, inglot amc pudra ve alix avien terracotta pudrada bu tozutmayı yasadım ben.

Ama tozutmayan pudralarla ve allıklarla mükemmel sonuç alabilirsiniz.Tozutmayan derken toz pudraları kastetmiyorum yalnız=)Toz pudralardada çok iyi sonuç veriyor.

Bu fırçayla sadece pudra kullanıp kapatıcılık beklemek yanlıs.Fondöten üstü pudra sürmek için var bence bu fırça=)İncecik uyguluyor pudrayı.Hiç ağırlık hissetmiyorsunuz, ki ben bundan çok muzdariptim gerçekten.Sabitleme pudrası süremiyordum sırf bu yüzden ama bu fırçanın yayması ve uyguladığı miktar tam kararında.

Yoğun renkli allıklar içinde bu fırçadan daha iyisini düsünemiyorum.Nars amour, torrid ve exhibit a ilk aklıma gelenler.Zor renkleri bile hiç uğrastırmadan sürmenizi sağlıyor.

17 Mart 2012 Cumartesi

Guerlain eyeliner


Eyeliner, makyajı makyaj yapan ögelerden biri sanırım=)Ciddi fark katıyor makyaja.Ama uygulaması benim için tam bir iskence:))Tek seferde düzeltmeden liner çektiğim çok nadirdir:))Kalem, jel, likit ne varsa denedim=)Hepsi aynı.

Simdi anlatacağım eyeliner likit yapıda.Kıvamı orta.

Sürmesi bence zor ama bana hepsi zor, belirteyim tekrardan:)Diğer linerlardan farklı olarak çabuk dağılabiliyor sürerken.Elinizin en ufak bi titremesinde göz kapağınızı mahfedebilme olasılığınız yüksek.Sürer sürmez sabitlenmiyor, biraz beklemek gerekiyor.

Çıkarması oldukça zor.

Kalıcılığı, siz ne kadar isterseniz o kadar.

Bu linerı özel kılan, canlılığı!Asla sönmeyen bi canlılığı var, parlak duruyor.İçinde sim yok.

Fırçası ince ama ince veya kalın çekmek sizin elinizde.

Bunun rengi kahverengi, tam bir kahve.Siyaha yakın değil, gözdede kahverengi duruyor.Bu yüzden siyah kadar keskin bi görüntü katmıyor, canlı ve doğal duruyor.Helede göz makyajlarınız genelde doğalsa, kahve bir liner edinin derim.En az siyah eyeliner kadar yakısıyor makyajlara.

Bu rengin dısında siyah ve mavi rengini gördüm ben.Sürmekte zorlandığım ve fiyatı yüksek olduğu için diğer renkleri indirimsiz almayı düsünmüyorum simdilik=)Zor filan ama bununla elde ettiğim görüntüye bakınca değer diyorum bazen:))İndirimde bulursam hemen atlarım sanırım diğer renklerin üstünede:))

15 Mart 2012 Perşembe

Alışveriş#34


Bu cicilerin büyük çoğunluğu hediye=)

Ben fondöten ve ruju istemistim arkadasımın satıs blogundan sadece aslında ama özgecimm bana bisürü hediyeler yollamıs yanında=)Çoook tesekkürler canım benim:)
Yazın senle görüsmek için sabırsızlanıyorum=)

Özge'nin satıs blogu için tık tık

Benimki için tık tık

Cicilerim;

Givenchy photo perfexion
Alix avien pudra
Max factor ruj
Yves rocher gloss
Clarins vücut yağı
İnnova far
Burjouis bio detox fondöten
Rival de loop maske 
The body shop çilekli butter
Çok sirin bi küpe=)

Son ikisini resimlemeyi unutmusum:(Resmi editlerim bugün veya yarın.

11 Mart 2012 Pazar

Bitirdiklerim#6


Yine bir bitenler yazısı=)Mutluyum huzurluyum:))

Loreal elseve saç maskesi..Saçımı anlık yumusatma özelligi dısında baska bi özelliğini anlayamadım.Parlaklık verir umuduyla almıstım=)Roaccutanedan sonra hicbirsey geri döndüremedi saçlarımı eski haline:(

Dior skin crystal nude makyaj bazı..Gayet severek kullandım.Yazısı burada . Tekrar almayı düsünmüyorum su an.Cildim zaten normal-kuru uzun bi süredir.Buda matlastırdıgı için kullanmam gereksiz..Birde süngerinin berbatlıgı ve ürünün tüyümsü seler toplaması almamamda etkin olabilirdi yağlı bile olsa cildim:))Mat ama ısıltılı bi görünüm isteyen yaglı ciltlere kesinlikle öneririm.İyi ki kullanmısım cildim yaglıyken yoksa bitiremezdim:))

Nars sheer glow fondöten..Bu fondöteni ne kadar sevdiğimi bilmeyen kalmadı herhalde=)Yazısı mevcut bununda.Tekrar alırım mutlaka bi ara.Su an denemem gereken baska fondötenler var ama.Bi süre özlememiz lazım birbirimizi:))

Loccitane el kremi..Ter önleyici versiyonu.Benim ellerimin içi çok terler:(İyi geliyor gerçekten.Benim için tek eksisi kokusu:(Narenciye kokuyor:))Farklı koku aynı yapı krem bulursam alırım.

Artemiss maske..Anti-age bi üründü sanırım.Pek bisey anladım sayılmaz ama dokusunu sevmedim diyebilirim sadece=)Birde yüzümü çok yaktı, bekletemedim fazla.

Artemiss nemlendirici..Hayatımda bunun kadar iyi nemlendiren bi ürün daha görmedim!Bebek gibi yapıyor cildi=)Çook sasırdım gerçekten=)Kuru ciltlere kesinlikle öneririm.

Dermologica peeling..Kum tanecikleri var içinde sanki=)Minicik tanecikler ama sertler.Pürüzsüz yapıyor cildi, beğendim..

Vichy göz kremi..Çok katı kıvamı var öyle böyle değil=)Nemlendirmesi iyi ama bende butoncuk yaptı bir adet.Tesekkür ediyorum kendisine:))

Bioderma atoderm temizleyici jel..Güzel temizliyor ama kokusu berbat=)

Issey miyake ve lancome parfümler..Daha öncede yazmıstım bunları=)Lancome farklı geldi, diğeri sıradan.


Bu project panlar benim isime yarıyor dediğim gibi:))Önceden bitiremiyordum hicbisey ama simdi daha sık bitireebiliyorum.Project pandayım diye almamazlıkta etmiyorum=)Takılıyorum öyle:))

9 Mart 2012 Cuma

Alışveriş#33


Wishlistimde ilk sırayı alan pudracıımı aldım sonunda=)Aldıklarım;

nars loose powder
nars gina allık
nars luster allık

8 Mart 2012 Perşembe

Project pan#2


Geçen ki project pan'a koyduğum ürünlerin büyük bi çoğunluğunu bitirdim bildiğiniz gibi=)Ara ara bitirme postlarımda görmüstünüz.Kalanlarıda birkaç güne kadar yazacağım bitirme postumda görebileceksiniz=)Bitirmediğim sadece inglot allık kaldı:)
Onuda bayaa bi azalttım gördüğünüz gibi:)

Simdiyse, yeni bir proje zamanı:))

Yalnız, biliyorsunuz ben normal project pan kuralına uymuyorum=)Bitirmek istediğim ürünleri değilde, sevdiğim ama kullanmayı unuttuğum ürünleri gözümün önünde bulundurup daha sık kullanmayı amaçlıyorum=)Çünkü, bitirmek istediğim ürün yok aslında bunu farkettim.Bitmesini ısrarla isteyeceğim sevmediğim bi ürünü kullanamıyorum zaten.

Bu defakiler;

Bodysol lipbalm
Vaseline lipbalm
Clinique antiblemish kapatıcı
Guerlain gloss
Guerlain duo
İnglot jel eyeliner
İnglot allık:D
Nivea rujlar
Nuxe kuru yağ
Dior forever pudra
Dior sculpting pudra
Dior nude fondöten
Clinique allık
Too faced aydınlatıcı kalem(unuttum koymayı:)
Vaseline vücut losyonu
Yves rocher peeling
Clinique maske
Schwaskorpf saç spreyi
Neutrogena makyaj temizleyici

Kutu dior'un geçen yılki yılbası alısverisimde hediye ettiği kutu..
Aynamın önüne koyuyorum bu kutuyu.Aklıma estikçe buradaki ürünlerden kullanıyorum.
Geçen project pandaki ürünler içinde aynı yolu denedim ve ise yaradı:))
Hep bunları kullanmıyorum tabii ama en azından bunları eskiye nazaran daha sık kullanıyorum.Hepside sevdiğim ürünler ve kullanılmayı uzun süredir bekliyor çoğu:(

5 Mart 2012 Pazartesi

Nars amour allık


Nars allık yazılarına devam=)

Bu seferki rengimiz amour..

Renk, güzel ama biraz riskli.Simdiye kadar exhibit a allıkta dahil hiçbir renkte söylemedigim seyi söylüyorum farkettiyseniz:))Çünkü, bu rengi kullanmak gerçekten zor.Ayarı kaçırırsanız heidi gibi sirin bile olamazsınız:)))

Yapısı mat..

Koyu pembe renkte.Pigmentasyonu diğer nars allıklarından bile fazla bence=)

Eğer ilk kez nars allık alacaksanız tavsiye etmem ama koleksiyonumda bu tip bi renk olsun veya senin gibi nars allık delisiyim diyorsanız alabilirsiniz:))

4 Mart 2012 Pazar

İnglot 27TG fırça


İnglot fırça yazılarıma çok sükür baslıyorum artık:))Makyaj malzemelerinden bi türlü sıra gelememis olsada, fırçalara çok çok önem veriyorum..

Eğer makyaj yapıyorsanız mutlaka iyi fırçalarınızın olması gerekir..

Hele göz makyajında, bu farkı inanılmaz hissedebiliyorsunuz..

Bu fırça, gayet meshur aslında.Duo fiber yapıda..Mac 187 ile benzer yapıda bi fırça.

Görünen siyah ve beyaz(olması gereken:)) kıllardan siyah olanı beyazları dik tutmaya yarayan, boslukları dolduran kıllar=)Bizim asıl isimizi gören beyaz olan kıllar..Bu sekilde yapısı olduğundan, kıllar seyrelmis oluyor..Ve esas isi fondöten sürmek olan bu fırça, fondötenden en doğal sonucu almanızı sağlıyor..

Fondöteni, doğal ve esit sekilde yayıyor..

Renkli nemlendirici, sıvı aydınlatıcı ve krem allık gibi ürünlerdede aynı mantıkla 
çok güzel sonuçlar elde edilebiliyor..

Toz ürünlerdede kullanmak mümkün ama ben pek bu is için kullanmıyorum..Pudrayı hiç denemedim ama allık sürmeyi denedim bu fırçayla.Allık sürmede oldukça basarılı..Ama benim hem bu is için zaten gereğinden fazla fırçam var hem de devamlı temizlemek gerekir vs.
Benlik değil yani=)

Makyaj yapmak için hiç fırçanız yoksa ve su an tek 1 fırça alma durumunuz varsa eğer ilk alacağınız fırça bu olabilir..En azından bi süre her isinizi yapmanızı sağlar diye düsünüyorum=)

Fırçayı ne kadar temizlesemde, beyaz kılların ten rengine dönüsmesine engel olamadım:)
İlk günkü rengine döndüremiyorum=)

Sapındaki metal kısımda leke gibi görünenler aslında leke değil.Zamanla asındı onlar.Bu fırça 1.5-2 yıldır benimle sanırım.Ben pamuklara sarmalayıp saklamıyorum, belkide ondandır:))

Kıllarında dökülme ile karsılasmadım henüz.
İlk günkü performansı alıyorum hala.Uzun sürede alacağımı düsünüyorum=)

Diğer yüz fırçalarımıda zamanla yazacağım insallah=)Toplu resmine bakmak için tık tık

Yüz fırçaları bitince veya arada göz makyajı fırçalarıma yer vermeyi düsünüyorum..

3 Mart 2012 Cumartesi

Wishlist3


Nars loose powder..En az dört bes kez almama ramak kala bi aksilik çıkan ve alamadığım bi pudra bu=)Engel olan nedir hala bilmiyorum ama ısrarla bu pudrayı istiyorum:))
En son adımı bıraktım mağazaya, ellerinde olunca arayacaklar beni, bakalım=)

Bu renkli nemlendiriciyi merakla bekliyorum!Henüz gelmedi diye biliyorum.
Buraya gelince hemen alacağım insallah=)

Bu rimeli alıp almama konusunda kararsızım, kullanan varsa yorumlarını bekliyorum?Loreal volume million ve max factor masterpiece maskarada aklımdakilerden=)
Deneyemiyorumda:(Körlemesine alacağım yine bi tane sanırım=)
Bu kalemde gelmedi henüz buraya:(Denk gelirsem almayı düsünüyorum=)

Paramaribo rengi bu..Spring 2012 koleksiyonu ile gelecek bu far..Rengini yakındanda beğenirsem almayı düsünüyorum.Bunun dısında duo farlardan aklımda olan renkler; indian summer-key largo-alhambra..Bunları aldıktan sonra bu liste nars allıklara olan takıntımda olduğu gibi uzayabilir=)
Bu palet hakkında aslında hiç bi fikrim yok maalesef:(Sitesinde gördüğümden beridir istiyorum..Koleksiyonlar bölümünde var bu palet ama geleceğine yada çıktığına dair hiçbirsey okumadım.Gören duyan bilen varsa lütfen haber versin bana=)Night serisinden farlar var içinde.


Buda uzun zamandır istediğim ürünlerden biri..Yeni çıkan perfection lumiere fondöteni ile karsılastırıp alırım diye bekliyordum ama sanırım ben bunu daha çok seveceğim=)Öyle hissediyorum:))Diğer fondötenide merak etmiyor değilim ama=)
 Yeter artık allık almamalıyım dedikçe aklıma biseyler giriyor=)Buda onlardan biri:))
Bu fondötende fena halde aklımda:)En kısa zamanda almak istiyorum!
Rengin güzelliğine bakar mısınız?=)Geçenlerde bunun seftali rengini almıstım hatırlarsanız, memnun kaldım..Bu renginide mutlaka edinmeliyim=)
Mac msf natural..Buda aynı nars gibi aksilikler yüzünden bi türlü benim olamayan bi pudra:(

Mac mineralize compact fondöten..Merak ettiğim ve almak istediğim bi ürün=)


Mac ccb pearl aydınlatıcı..İncimsi bi rengi var diye umut ediyorum=)

Mac rujlardan see sheerde ne zaman almaya niyetlensem mağazada bulamadığım ürünlerden..Çok isteyince olmuyor gerçekten:))Hala istiyorum ama=)Onun dısında lady danger yada please me gibi bi renk alailirim.Yani istediğim sadece iki ruj=)

Simdilik bu kadar yeter mi dersiniz?:)))Bunları ne zaman alırım bilmiyorum=)Listelerim hiç bitmiyor;)Ama listelerimdeki ürünleri zamanla aldığım için kendimi kutluyorum=)Arada listeden olmayan farklı ürünlerde alabiliyorum tabi;)Oda ilk görüste asktan dolayı sanırım?=)